Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Omelette Siberiene

Recepten met ei

Omelette Siberiene

Nagerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 eieren, 4 el suiker, 1 pak lange vingers of cake in plakjes, 4 el jam, 2 el marasquin, 1 l ijs en 1 glas flambeerrum of cognac.

Bereiding

Warm de grill voor op een hoge stand. Splits de eieren met een eierscheider. Klop de eiwitten stijf met de suiker. Bedek de bodem van een ovenschaal met de koekjes. Besprenkel deze met een mengsel van de jam en de marasquin. Plaats het ijs erop en bedek dit volledig met de eiwitten. Plaats dit onder de grill tot er een bruin korstje is gevormd. Verwarm de drank in een metalen soeplepel boven een gasvlam (afzuigkap uit!) en laat dit vlam vatten. Giet dit over de eiertaart en dien het geheel VLAMMEND op.

Tip

Bedek de lange vingers met een laagje gesmolten chocolade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug