Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Ontbijtei met toast

Recepten met ei

Ontbijtei met toast

Lunchgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 eieren, eierprikker, water, toast, roomboter, zout en peper.

Bereiding

Neem de eieren uit het doosje in de koelkast. Maak met een eierprikker een gaatje aan de stompe kant van het ei. Aan die kant bevindt zich de luchtkamer en daardoor zal het ei niet barsten tijdens het koken. Breng ruim water in een pan aan de kook en leg hierin voorzichtig de eieren. Reken de kooktijd vanaf het moment dat het water kookt. Voor een zachtgekookt ei (dooier zacht en wit gestold) 3-5 minuten, afhankelijk van de grootte. Reken voor een hardgekookt ei ± 10 minuten kooktijd. Spoel de eieren na het koken direct af met koud water om het pellen te vergemakkelijken.

Serveertip

Lekker met verse toast en boterkrullen, zout en peper.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug