Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Open vruchtentaart

Recepten met ei

Open vruchtentaart

Nagerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

open vruchtentaartvorm van ca. 28 cm, bakspray, 70 g roomboter of margarine, 2 eieren, 4 dooiers, 100 g suiker, 85 g zelfrijzend bakmeel, 1½ dl slagroom, 3 el suiker en vlaaivulling.

Bereiding

Vet de taartvorm goed in. Laat de boter smelten zonder dat deze bruin wordt. Klop de eieren met de suiker krachtig gedurende 10 minuten. Voeg het gezeefde meel toe en meng dit luchtig. Roer dan de gesmolten boter snel door het deeg. Vul de taartvorm en plaats deze in een voorverwarmde oven op 180ºC (heteluchtoven 160ºC) gedurende ± 45 minuten. Laat de taart even in de oven afkoelen en stort deze dan voorzichtig op een taartrooster. Klop de room stijf met de suiker en schep dit op de bodem. Voeg de vlaaivulling toe en verdeel dit over de bodem. Garneer eventueel met toefjes slagroom en rood fruit als aarbeien, frambozen of bessen.

Tip

Bind ½ l vruchtenyoghurt met 8 blaadjes geweekte witte gelatine. Klop 2 eiwitten stijf met 2 el crème de cassis en 1 el kersenjam. Meng het yoghurtmengsel luchtig door de eiwitten en bedek hiermee de taartbodem. Plaats de taart enige tijd in de koelkast.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug