Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Pittige pasta met eieren

Recepten met ei

Pittige pasta met eieren

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4-6 eieren, 2 el olijfolie, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 vleestomaten, 3 dl tomatensap, 1 el ketjap benteng manis, 1 tl sambal oelek, allesbinder, pasta, zout, peper en seroendeng.

Bereiding

Neem de eieren uit het doosje in de koelkast. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit hierin de gehakte uien met de kleingesneden knoflook. Voeg de verkleinde tomaten, het sap, de ketjap en de sambal toe en laat dit ± 10 minuten zachtjes pruttelen. Bind eventueel bij met allesbinder. Kook pasta AL DENTE en de eieren op de bekende wijze hard. Meng de pasta door de saus en voeg de gepelde en in partjes verdeelde eieren toe. Maak het gerecht op smaak af met zout en peper. Bestrooi met seroendeng.

Serveertip

Lekker met een gemengde salade met vruchten en een geurige Spaanse wijn.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug