Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Roerei in tomaat

Recepten met ei

Roerei in tomaat

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 eieren, 4 vleestomaten, 2 el melk of Room Culinair, 1 el gehakte tuinkruiden, peper, ½ el olijfolie en 2 el geraspte Old Amsterdam kaas.

Bereiding

Neem de eieren uit het doosje in de koelkast. Snijd van de tomaten een kapje en hol de tomaten voorzichtig uit. Klop de eieren los met het tomatenvruchtvlees, de melk, de kruiden en grof gemalen peper. Verwarm de olie in een pan met ronde hoeken en giet hierin het eimengsel. Roer met een houten lepel totdat het grootste gedeelte gestold is. Roerei moet smeuïg blijven. Vul de tomaten met het roerei en bestrooi dit met de kaas. Plaats de tomaten even onder de grill voor een goudbruin korstje en zet het kapje er eventueel bovenop.

Serveertip

Lekker met gekookte pasta en komkommersalade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug