Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Roerei met ui en ham

Recepten met ei

Roerei met ui en ham

Lunchgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 eieren of 4 dooiers met 1 ei, 3 el bouillon of melk of room, zout, peper, 1 el roomboter of margarine, 1 ui en 100 g ham.

Bereiding

Klop de eieren of de dooiers los met het vocht, zout en peper. Verwarm de boter in een pan met ronde hoeken en fruit hierin de gehakte ui. Voeg de ham in reepjes toe en laat dit even bakken. Giet dan het eimengsel in de pan. Roer met een houten lepel op een lage stand totdat het eimengsel bijna gestold is. Roerei moet smeuïg blijven.

Tip

Voeg ½ tl kerriepoeder toe bij het fruiten van de ui.

Serveertip

Lekker met geroosterd stokbrood of een sneetje brood.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug