Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Sneeuweieren met vanillesaus

Recepten met ei

Sneeuweieren met vanillesaus

Nagerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

8 eieren, 250 g poedersuiker, 1 l melk, vanillestokje, 2 l water, ½ tl zout en 4 el geschaafde amandelen.

Bereiding

Splits de eieren met een eierscheider. Roer de dooiers met de poedersuiker schuimig. Breng de melk met het opengespleten vanillestokje aan de kook en laat dit een half uur trekken. Voeg iets warme melk toe aan de dooiers en meng dit. Giet dan het dooiermengsel al roerende bij de melk en laat het geheel (zachtjes) binden. Vervolgens al roerende af laten koelen. Klop de eiwitten stijf en voeg tijdens het kloppen de overige suiker toe. Breng een pan met het water en zout aan de kook. Vorm van de eiwitten met 2 lepels sneeuweieren en laat deze in het water glijden. Laat ze in ± 6 minuten garen. Draai de sneeuweieren regelmatig en laat ze uitlekken in een vergiet. Serveer de sneeuweieren met de vanillesaus en bestrooi het geheel met de licht geroosterde amandelen.

Tip

Tips uit de keuken van een kookgek Joop Braakhekke:
Het goed splitsen van de eieren is heel belangrijk. Er mag geen spoortje eidooier bij de eiwitten zitten. Klop de eiwitten stijf met een schone, vetvrije fijndraderige garde. Voeg aan het eiwit een snufje maïzena of zout. Gaar de met twee lepels uitgestoken bollen eiwitschuim in de oven op 100ºC of pocheer ze in een pan hete melk. Heerlijk met een echte vanillesaus.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug