Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Spiegelei met bacon en ananas

Recepten met ei

Spiegelei met bacon en ananas

Lunchgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

Voor 2 personen: 2 eieren, 4 plakjes bacon of Parmaham, ½ el zonnebloemolie, 2 schijven ananas, 1 el gehakte gember en bieslook.

Bereiding

Leg de eieren gereed. Verwarm een koekenpan en bak hierin de bacon even uit. Neem de bacon dan uit de pan en voeg de olie toe. Verwarm dit en breek hierop de eieren. Bak spiegeleieren en voeg tijdens het bakken de bacon, de goed uitgelekte ananas en de gember toe. Garneer met de fijngeknipte bieslook.

Serveertip

Heerlijk met volkorenbrood en een koel glas rosé wijn. Met gekookte zilvervliesrijst en een gemengde salade ook geschikt voor de warme lunch.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug