Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Exotische parelhoenfilets

Recepten parelhoen

Exotische parelhoenfilets

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

500 g parelhoenfilets, zout, peper, 2 el olie, 2 bananen, 2 schijven verse ananas, 8 lychees, 3 el kiwilikeur en 2 el geraspte kokos.

Bereiding

Bestrooi de parelhoenfilets met zout en peper. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de filets aan beide zijden bruin. Reken ± 5 min. per kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Voeg de banaan in plakjes, de ananas in stukjes en de lychees toe en bak het fruit even aan. Voeg de likeur toe, leg de parelhoenfilets terug in de pan en verwarm dit nog 3 minuten. Bestrooi het geheel met de kokos.

Tip

Vervang kokos door seroendeng en voeg een carambola in schijfjes toe.

Serveertip

Parelhoen met gekookte witte en wilde rijst en gestoofde Chinese kool.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug