Recepten parelhoen
Meer Recepten parelhoen
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Exotische parelhoenfilets
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
500 g parelhoenfilets, zout, peper, 2 el olie, 2 bananen, 2 schijven verse ananas, 8 lychees, 3 el kiwilikeur en 2 el geraspte kokos.
Bereiding
Bestrooi de parelhoenfilets met zout en peper. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de filets aan beide zijden bruin. Reken ± 5 min. per kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Voeg de banaan in plakjes, de ananas in stukjes en de lychees toe en bak het fruit even aan. Voeg de likeur toe, leg de parelhoenfilets terug in de pan en verwarm dit nog 3 minuten. Bestrooi het geheel met de kokos.
Tip
Vervang kokos door seroendeng en voeg een carambola in schijfjes toe.
Serveertip
Parelhoen met gekookte witte en wilde rijst en gestoofde Chinese kool.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl