Recepten parelhoen
Meer Recepten parelhoen
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gemengde pastasalade met parelhoenderfilet
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
2 parelhoenderfilets, ½ courgette in blokjes, ½ rode paprika in blokjes, 1 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, 1 tl tijm, 1 el zonnebloemolie, 2 el olijfolie, 350 g gekookte pasta naar keuze, 4 ansjovisfilets, 2 el spekblokjes, 2 el fijngehakte bladpeterselie, 2 el fijngehakte basilicum, 1 el citroensap, 1 klein zakje rucola sla, 1 el fijne kappertjes, 3 el geraspte Parmezaanse kaas, peper naar smaak, zout naar smaak.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koekenpan, 1 koksmes, 1 tl, 1 el, 4 borden.
Snij de parelhoenderfilets in dobbelstenen. Zet de hapjespan op een matig heet fornuis en giet de zonnebloemolie en 1 el olijfolie in de pan. Bak hierin de spekblokjes, de parelhoen, de tijm en de knoflook bak bruin aan. Zet het vuur laag en bak het vlees gaar. Zet vervolgens het vuur weer even hoog en voeg er de paprika, courgettes en ansjovis toe en bak kort even mee. Haal de pan van de hitte bron, breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Meng 1 el olijfolie, het citroensap, peterselie en de basilicum door de gekoelde pasta en meng daar vervolgens het afgekoelde parelhoender mengsel door. Meng als laatste de rucola sla en kappertjes door het geheel heen. Verdeel het mengsel over de borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Tip
Ook heerlijk met kalkoenfilet.
Serveertip
Lekker met geroosterd stokbrood en een glaasje rosé.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl