Recepten parelhoen
Meer Recepten parelhoen
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gepaneerde parelhoenfilet met fruit
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
2 eieren, zout, peper, 4 parelhoenfilets, bloem op bord, paneermeel op bord, 40 g roomboter of margarine, 1 mango, 5 blauwe pruimen, 5 witte druiven, 1 tl citroensap, 1 dl slagroom en 1 tl djahé (gemberpoeder).
Bereiding
Klop de eieren los met zout en peper. Haal de filets er doorheen en wentel ze vervolgens door de bloem. Wentel de filets nog eens door het ei en dan door het paneermeel. Schud het overtollige eraf. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de filets aan beide zijden bruin en gaar. Reken ± 6 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Neem de filets uit de pan en houd ze warm in bijvoorbeeld aluminiumfolie of de oven. Blus de bakboter met de geschilde mango in partjes, de ontpitte pruimen en druiven. Voeg de room en de djahé toe en laat dit even inkoken.
Tip
Vervang mango door abrikoos of perzik en pruimen door blauwe druiven.
Serveertip
Serveer de filets met de vruchtensaus, gekookte boontjes en gebakken aardappelkroketjes uit de oven.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl