Recepten parelhoen
Meer Recepten parelhoen
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gestoomde parelhoenderfilet op Japanse wijze
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 parelhoenderfilets, 2 el mirin azijn, 4 el sojasaus, 3 el saké, 2 el misopasta, 2 el gembersiroop, 1 teen knoflook geperst, 1 el citroensap, 2 tl zonnebloemolie, enkele druppels sesamolie.
Bereiding
Benodigdheden: 1 stoompan, 1 steelpannetje, 1 snijplank, 1 vleesvork, 1 kleine garde.
Meng de mirin azijn, saké, misopasta, soyasaus, gembersiroop, knoflook en azijn door elkaar. Breng het geheel aan de kook in een steelpannetje. Voeg de filets toe aan deze hete marinade, laat afkoelen en laat het geheel enkele uren marineren. Zet de stoompan aan. Haal de filets uit de marinade en bestrijk ze met de zonnebloem- en sesamolie. Stoom de filets in 8-10 minuten gaar. Kook intussen de marinade 1/3 in en serveer deze bij de parelhoenderfilets als saus.
Tip
Vervang de parelhoenderfilets door tamme eendenborstfilets.
Serveertip
Serveer er gebakken spinazie met sesampasta.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl