Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Gestoomde parelhoenderfilet op Japanse wijze

Recepten parelhoen

Gestoomde parelhoenderfilet op Japanse wijze

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 parelhoenderfilets, 2 el mirin azijn, 4 el sojasaus, 3 el saké, 2 el misopasta, 2 el gembersiroop, 1 teen knoflook geperst, 1 el citroensap, 2 tl zonnebloemolie, enkele druppels sesamolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 stoompan, 1 steelpannetje, 1 snijplank, 1 vleesvork, 1 kleine garde.

Meng de mirin azijn, saké, misopasta, soyasaus, gembersiroop, knoflook en azijn door elkaar. Breng het geheel aan de kook in een steelpannetje. Voeg de filets toe aan deze hete marinade, laat afkoelen en laat het geheel enkele uren marineren. Zet de stoompan aan. Haal de filets uit de marinade en bestrijk ze met de zonnebloem- en sesamolie. Stoom de filets in 8-10 minuten gaar. Kook intussen de marinade 1/3 in en serveer deze bij de parelhoenderfilets als saus.

Tip

Vervang de parelhoenderfilets door tamme eendenborstfilets.

Serveertip

Serveer er gebakken spinazie met sesampasta.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug