Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Gevulde parelhoen

Recepten parelhoen

Gevulde parelhoen

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

parelhoen, 1 el olijfolie, 1 grote prei, 1 tl marjolein, 150 g gekookte kippenlevers, 2 sneetjes oud brood, zout, peper, cocktailprikkers, paprikapoeder en 50 g boter.

Bereiding

Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de prei in ringen met de marjolein. Voeg de kleingesneden kippenlevers, het brood in stukjes, zout en peper naar smaak toe en meng dit. Vul hiermee het parelhoen en steek de buikholte dicht met de prikkers. Bestrooi de buitenkant met zout, peper en paprikapoeder. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het parelhoen rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel gedurende 75 minuten. Voeg zonodig een scheutje water of tomatensap toe en keer het parelhoen regelmatig. Maak jus door water aan het bakvet toe te voegen en roer de aanbaksels los.

Tip

Voeg kleingesneden rode paprika toe aan de vulling.

Serveertip

Parelhoen met stoofprei en aardappelpuree vermengd met kastanjepuree.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug