Recepten parelhoen
Meer Recepten parelhoen
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gevulde parelhoenderfilet
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
4 parelhoenderfilets opengesneden (vraag aan uw wildspecialist), 4 ansjovis, 2 tl kappertjes, 4 fijngesneden gedroogde tomaten, 8 blaadjes basilicum, 3 el spekblokjes, 1 ei losgeklopt, 2 el bloem, 4 el paneermeel, 1 tl zout, ½ tl peper, 4 el zonnebloemolie.
Bereiding
Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 snijplank, 1 vleesvork, 4 cocktailprikkers, 3 schalen, 1 braadslede, 1 oven voorverwarmd op 120 graden
Bak de spekblokjes in 1 el zonnebloemolie mooi bruin aan. Voeg de ansjovis, kappertjes, basilicum en de gedroogde tomaat toe en bak kort mee. Laat het mengsel afkoelen en vul de filets met dit mengsel en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi met peper en zout. Doe de bloem, het ei en de paneermeel elk in een eigen schaal. Haal de filets eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de paneermeel. Giet de 3 el olie in een koekenpan en verwarm op een middelhoog vuur. Leg de filets in de pan en bak ze om en om mooi goudbruin. Leg ze vervolgens in de braadslede en laat ze nog 10 minuten in de voorverwarmde oven garen.
Tip
Ook met kip een heerlijk gerecht.
Serveertip
Serveer er een risotto met zeevruchten bij.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl