Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Hele gestoofde parelhoen uit de pan

Recepten parelhoen

Hele gestoofde parelhoen uit de pan

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 panklare hele parelhoen (1-1 ½ kg), 4 el olijfolie, 1 ui gesnipperd, 3 hele tenen knoflook, 1 stengel bleekselderij, 3 laurierblaadjes, 1 wortel geschild en in stukken gesneden, 5 groene olijven, 5 zwarte olijven, 2 tl rozemarijn, 2 tl oregano, 3 portobello champignons in grove stukken gesneden, 1 tl peper, 2 tl zout, 1 glas witte wijn apart.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 braadpan, 1 vleesvork, 1 schuimspaan.

Peper en zout de parelhoen en bak deze in de braadpan om en om bruin. Haal de parelhoen uit de pan. Bak vervolgens de spek, ui en overige ingrediënten, op de witte wijn na, in de pan. Leg de parelhoen terug in de pan doe de deksel er schuin op, zet het fornuis laag. Bedruip de parelhoen vervolgens regelmatig met het braadvocht en voeg af en toe de apart gehouden witte wijn er bij. Keer de parelhoen na 30 minuten om en stoof nog eens 30 minuten op een laag vuur door onder regelmatig bedruipen.

Tip

Ook lekker met een wilde eend.

Serveertip

Lekker met andijvie stamppot.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug