Recepten parelhoen
Meer Recepten parelhoen
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Hele gestoofde parelhoen uit de pan
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
1 panklare hele parelhoen (1-1 ½ kg), 4 el olijfolie, 1 ui gesnipperd, 3 hele tenen knoflook, 1 stengel bleekselderij, 3 laurierblaadjes, 1 wortel geschild en in stukken gesneden, 5 groene olijven, 5 zwarte olijven, 2 tl rozemarijn, 2 tl oregano, 3 portobello champignons in grove stukken gesneden, 1 tl peper, 2 tl zout, 1 glas witte wijn apart.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 braadpan, 1 vleesvork, 1 schuimspaan.
Peper en zout de parelhoen en bak deze in de braadpan om en om bruin. Haal de parelhoen uit de pan. Bak vervolgens de spek, ui en overige ingrediënten, op de witte wijn na, in de pan. Leg de parelhoen terug in de pan doe de deksel er schuin op, zet het fornuis laag. Bedruip de parelhoen vervolgens regelmatig met het braadvocht en voeg af en toe de apart gehouden witte wijn er bij. Keer de parelhoen na 30 minuten om en stoof nog eens 30 minuten op een laag vuur door onder regelmatig bedruipen.
Tip
Ook lekker met een wilde eend.
Serveertip
Lekker met andijvie stamppot.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl