Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Hele Italiaanse parelhoen uit de oven

Recepten parelhoen

Hele Italiaanse parelhoen uit de oven

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 panklare hele parelhoen (1-1 ½ kg), 3 el olijfolie, 2 takken rozemarijn, 2 takken tijm, 5 teentjes knoflook, 1 citroen, 5 groene olijven, 5 zwarte olijven, 2 flinke plakken spekvet, 1 glas witte wijn, 3 portobello champignons in grove stukken gesneden, 1 ui grof gesneden, 1 tl peper, 1 tl zout.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 braadslede, 1 vleesvork, 1 stukje rolladetouw, 1 oven op 175 graden voorverwarmd.

Vul de parelhoen met de rozemarijn, tijm, olijven, ui, knoflook, portobello champignons en citroen. Bind de parelhoen dicht met rolladetouw. Giet de olijfolie over de parelhoen, bestrooi met peper en zout en leg het spekvet eroverheen. Leg de hoen in de braadslede en plaats de parelhoen 10 minuten in een hete oven en daarna 60 minuten op 125ºC. Bedruip elke 10 minuten de parelhoen met het braadvocht. Haal 10 minuten voor het einde van de braadtijd de spek eraf, voor een mooie bruine kleur, en giet de wijn bij het braadvocht. Haal daarna de parelhoen uit de oven en laat hem nog 10 minuten rusten. Breng intussen de jus op smaak met wat extra peper en zout.

Tip

Vul de parelhoen met een in vieren gesneden sinaasappel.

Serveertip

Lekker met verse pasta.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug