Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Hele parelhoen uit de oven

Recepten parelhoen

Hele parelhoen uit de oven

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 panklare hele parelhoen (1-1½ kg), 3 el olijfolie, 2 takken rozemarijn, 5 teentjes knoflook, 2 flinke plakken spekvet, 1 glas witte wijn, 1 tl peper, 1 tl zout.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 braadslede, 1 vleesvork, 1 oven voorverwarmd op 175 graden

Giet de olijfolie over de parelhoen, bestrooi hem met peper en zout en leg het spekvet eroverheen. Leg de rozemarijn en knoflook in de braadslede en plaats de parelhoen er boven op. Plaats het geheel 10 minuten in een hete oven. Zet daarna de oven op 125ºC gedurende 45 minuten. Bedruip elke 10 minuten de parelhoen met het braadvocht. Haal 10 minuten voor het einde van de braadtijd de spek eraf, voor een mooie bruine kleur, en giet de wijn bij het braadvocht. Haal de parelhoen uit de oven en laat hem nog 10 minuten rusten. Breng intussen de jus op smaak met wat extra peper en zout.

Tip

Vul de parelhoen met een in vieren gesneden sinaasappel of citroen.

Serveertip

Lekker met verse spruitjes met gebakken stukjes spek.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug