Recepten parelhoen
Meer Recepten parelhoen
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Indonesische parelhoenderbouten uit de oven
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
4 parelhoenderbouten, 2 tl koenjitpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 2 tl citroensap, 2 tl gemberpoeder, 1 tl sambal, 4 tomaten in blokjes gesneden, 1 gesnipperd ui, 2 serehstengels gekneusd en gevouwen, 2 tl zout, ½ tl zwarte peper, 1 glas mangosap, ½ blik kokosmelk, 1 dl kippenbouillon, 4 el zonnebloemolie en verse blaadjes koriander.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koekenpan, 1 braadslede, 1 vleesvork, 1 schuimspaan, 1 oven voorverwarmd op 180°C.
Bestrooi en besmeer de parelhoenderbouten met koenjitpoeder, knoflookpoeder, gemberpoeder, peper, zout, citroensap en sambal. Laat de bouten enkele uren marineren (liefst 24 uur). Bak de parelhoenderbouten om en om in de zonnebloemolie tot ze mooi bruin zijn. Leg ze in de braadslede. Zet de bouten vervolgens 10 minuten in de voorverwarmde oven en bedruip ze regelmatig met de jus. Daarna nog ongeveer 30 minuten op 125°C. Bak ondertussen de ui in 1 el olie, voeg vervolgens de tomaten, mangosap, serehstengels, kippenbouillon en kokosmelk toe en kook het geheel 1/3 in. Giet het mengsel 15 minuten voor het eind van de braadtijd over de bouten. Haal de parelhoenderbouten uit de oven en laat ze 5 minuten rusten. Bestrooi ze met de fijn gehakte koriander.
Tip
Vervang de parelhoenderbouten door tamme eend enbouten.
Serveertip
Lekker met een Nasi Kunning.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl