Recepten parelhoen
Meer Recepten parelhoen
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Krokante parelhoenderfilet op Indiase wijze
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 parelhoenderfilets opengesneden (vraag aan uw wildspecialist), 1 el verse koriander, 1 teen knoflook, 1 tl gemberpoeder, 1 tl curry madras poeder, 1 tl suiker, 1 tl citroensap, 1 ei losgeklopt, 2 el bloem, 4 el Panko paneermeel, 1 tl zout, ½ tl peper, 4 el zonnebloemolie.
Bereiding
Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 staafmixer, 1 snijplank, 1 vleesvork, 4 cocktailprikkers, 3 schalen, 1 braadslede, 1 oven voorverwarmd op 150 graden.
Pureer met de staafmixer de koriander, knoflook, gemberpoeder, curry madras poeder met de suiker en het citroensap. Vul de parelhoenderfilets met dit mengsel, en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi met peper en zout. Laat het geheel enkele uren marineren. Doe de bloem, het ei en de paneermeel in drie verschillende schalen. Haal de filets eerst door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door de paneermeel. Giet de zonnebloemolie in een koekenpan en verwarm op een middelhoog vuur en bak de filets tot ze om en om mooi bruin zijn. Leg ze vervolgens in de braadslede en laat nog 8-10 minuten in de voorverwarmde oven garen.
Tip
Pureer enkele cashewnoten mee bij de korianderpuree.
Serveertip
Serveer er een heerlijke komkommer-tomatensalade bij.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl