Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Krokante parelhoenderfilet

Recepten parelhoen

Krokante parelhoenderfilet

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 parelhoenderfilets, 1 ei losgeklopt, 2 el bloem, 4 el Panko broodkruim, 1 tl zout, ½ tl peper, 4 el zonnebloemolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 snijplank, 3 schalen, 1 vleesvork, 1 braadslede, 1 oven voorverwarmd op 150 graden.

Doe de bloem, het ei en de broodkruim elk in een eigen schaal. Bestrooi de parelhoenderfilets met peper en zout. Haal de filets eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de broodkruim. Giet de olie in een koekenpan en verwarm op een middelhoog vuur. Bak vervolgens de filets in de pan om en om goudbruin. Leg ze vervolgens in de braadslede en laat ze nog 8-10 minuten in de voorverwarmde oven garen.

Tip

Doe eens een theelepel kruiden naar keuze door de broodkruim

Serveertip

Serveer er vers gebakken frietjes bij.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug