Recepten parelhoen
Meer Recepten parelhoen
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Krokante parelhoenderfilet
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 parelhoenderfilets, 1 ei losgeklopt, 2 el bloem, 4 el Panko broodkruim, 1 tl zout, ½ tl peper, 4 el zonnebloemolie.
Bereiding
Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 snijplank, 3 schalen, 1 vleesvork, 1 braadslede, 1 oven voorverwarmd op 150 graden.
Doe de bloem, het ei en de broodkruim elk in een eigen schaal. Bestrooi de parelhoenderfilets met peper en zout. Haal de filets eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de broodkruim. Giet de olie in een koekenpan en verwarm op een middelhoog vuur. Bak vervolgens de filets in de pan om en om goudbruin. Leg ze vervolgens in de braadslede en laat ze nog 8-10 minuten in de voorverwarmde oven garen.
Tip
Doe eens een theelepel kruiden naar keuze door de broodkruim
Serveertip
Serveer er vers gebakken frietjes bij.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl