Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoen met avocado

Recepten parelhoen

Parelhoen met avocado

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

200 g parelhoenfilets, zout, peper, 1 el olijfolie, 2 rijpe avocado's, 2 el tomatenketchup, 1 el whiskey, 1 tl suiker, 2 el fritessaus, zout, peper, friséesla en cherrytomaatjes.

Bereiding

Snijd de filets in blokjes en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de filets rondom bruin en gaar. Laat ze even in de pan afkoelen. Halveer de avocado's, neem de pit en het vruchtvlees er voorzichtig uit. Bewaar de buitenkant en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de ketchup, de whiskey, de suiker en de fritessaus. Voeg het parelhoenvlees en de avocadoblokjes toe, schep dit door de saus en maak dit op smaak af met zout en peper. Vul de avocadohelften en plaats deze op 4 bordjes met de sla. Garneer met de tomaatjes.

Tip

Voeg enkele druppels tabasco toe aan de saus.

Serveertip

Als voorafje bij gourmetmaaltijd.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug