Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoen met kerriesaus

Recepten parelhoen

Parelhoen met kerriesaus

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

parelhoen, zout, peper, 75 g katenspek of salami in plakjes, cocktailprikkers, 1 el olie, 2 uien, 2 tl kerrie, 4 el bloem, ½ l kippenbouillon, ½ pakje smeerkaas, 2 el sherry of witte wijn en bieslook.

Bereiding

Bereid parelhoen volgens het standaardrecept uit de oven, maar gebruik katenspek of salami. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien met de kerrie. Voeg de bloem toe en roer alles dooreen. Giet de bouillon, scheutje voor scheutje, in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg de kaas, de sherry en de fijngeknipte bieslook toe en maak de saus op smaak af met zout en peper.

Tip

Gebruik Franse kaas als Boursin of Paturain.

Serveertip

Parelhoen met gekookte broccoli, ijsbergsla met vruchten en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug