Recepten parelhoen
Meer Recepten parelhoen
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Parelhoen met roompâtésaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
1 parelhoen of 2 kleine, 100 g roompâté, 1/2 rode en groene paprika, 1 dl room, 2 el Madeira, 2 el witte Vermouth, 75 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Verdeel het parelhoen in vieren en bestrooi deze met zout en peper. Verwarm de boter of margarine in een pan en bak hierin het parelhoen rondom bruin. Sluit de pan en braad het geheel gedurende ongeveer 30 minuten. Voeg de pâté, de Madeira, de kleingesneden paprika's, de Vermouth toe en stoof het geheel nog ongeveer 30 minuten. Neem de pan van het vuur en lag het parelhoen op een verwarmde schaal. Giet de room al roerende in de pan en bind het geheel.
Tip
Vervang witte Vermouth door sherry en roompaté door peperpâté.
Serveertip
Peultjes, tomatensla en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl