Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoen met roompâtésaus

Recepten parelhoen

Parelhoen met roompâtésaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

1 parelhoen of 2 kleine, 100 g roompâté, 1/2 rode en groene paprika, 1 dl room, 2 el Madeira, 2 el witte Vermouth, 75 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Verdeel het parelhoen in vieren en bestrooi deze met zout en peper. Verwarm de boter of margarine in een pan en bak hierin het parelhoen rondom bruin. Sluit de pan en braad het geheel gedurende ongeveer 30 minuten. Voeg de pâté, de Madeira, de kleingesneden paprika's, de Vermouth toe en stoof het geheel nog ongeveer 30 minuten. Neem de pan van het vuur en lag het parelhoen op een verwarmde schaal. Giet de room al roerende in de pan en bind het geheel.

Tip

Vervang witte Vermouth door sherry en roompaté door peperpâté.

Serveertip

Peultjes, tomatensla en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug