Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoen met roomsaus en amandelen

Recepten parelhoen

Parelhoen met roomsaus en amandelen

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

parelhoen, zout, peper, 45 g boter, 2 el Madeira, ½ rode en groene paprika, 2 el witte Vermouth, 1½ dl slagroom en 100 g amandelen of amandelschaafsel.

Bereiding

Snijd het parelhoen in vieren en bestrooi deze met zout en peper. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin het parelhoen rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het parelhoen gedurende 45 minuten. Voeg de Madeira, de kleingesneden paprika's en de Vermouth toe en stoof het geheel nog ± 15 minuten. Neem het parelhoen uit de pan en houd deze warm. Voeg de room al roerende toe en kook de saus iets in. Leg het parelhoen terug en verwarm dit nog 5 minuten. Rooster de amandelen heel lichtbruin in een droge koekenpan en bestrooi hiermee het gerecht.

Tip

Voeg 2 el gewelde rozijnen en 1 el gehakte gember toe aan de saus.

Serveertip

Parelhoen met gekookte peultjes, tomatensla en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug