Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoen met tutti frutti

Recepten parelhoen

Parelhoen met tutti frutti

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

parelhoen, 1 zakje tutti-frutti, 4 dl sinaasappel of appelsap, 1 kaneelstokje, 1 el honing, 1 el olijfolie, ½ el kip- of kalkoenkruiden, 50 g boter, zout en peper.

Bereiding

Week de tutti-frutti een nacht van tevoren in water. Giet het weekwater dan weg en zet de zuidvruchten op met het sap, de kaneel en de honing. Kook dit ± 3 uur op een lage stand. Bestrijk de buitenzijde van het parelhoen met een mengsel van de olie en de kipkruiden. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het parelhoen rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het parelhoen gedurende 60-70 minuten, afhankelijk van de grootte. Voeg zonodig een scheutje vruchtensap toe en keer het parelhoen regelmatig.

Tip

Vervang tutti-frutti door 100 g gedroogde pruimen en 100 g gedroogde abrikozen en voeg 2 el honing toe bij het koken.

Serveertip

Parelhoen met tutti frutti, gekookte spruitjes en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug