Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoen - standaardrecept

Recepten parelhoen

Parelhoen - standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

parelhoen, zout, peper, 75 g ontbijt- of mager rookspek in lange reepjes en cocktailprikkers of keukendraad.

Bereiding

Tam gevogelte is gemakkelijk te herkennen aan het oranjeachtige gekleurde vlees en karakteristieke looppoten die vaak worden meegeleverd. De kleur is mede te danken aan het caroteen houdende voer. Het panklare gewicht varieert tussen 900 en 1100 gram. De smaak wordt wel eens omschreven als "tussen kip en fazant" in. Parelhoenvlees is een uitstekende vleessoort voor "slanke" gerechten.

Bestrooi het parelhoen aan binnen- en buitenkant met zout en peper. Verdeel het spek over de borstzijde en steek dit vast met cocktailprikkers. Leg het parelhoen op een rooster boven een ovenschaal midden in een voorverwarmde oven (175ºC) gedurende 10 minuten, daarna de oven op 125ºC gedurende 50 minuten, afhankelijk van het gewicht. Voeg halverwege de braadtijd een scheutje water toe aan de ovenschaal en bedruip het parelhoen regelmatig met het braadvocht.

Tip

Meng 1 el honing met 1 el sojasaus en bestrijk hiermee het parelhoen voor een extra knapperige korst. Omwikkel de pootuiteinden met aluminiumfolie om verbranden tegen te gaan.

Serveertip

Parelhoen met gegratineerde bloemkool of witlof en aardappelkroketjes of pommes frites.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug