Recepten parelhoen
Meer Recepten parelhoen
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Parelhoen uit de braadpan met champignons
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
parelhoen, 50 g bacon of katenspek in reepjes, kipkruiden, 50 g boter, 200 g champignons of shiitake paddestoelen, 1 tl tijm of oregano, 1 dl witte wijn of sherry, 1 dl slagroom en allesbinder.
Bereiding
Trek het borstvel iets terug, verdeel de bacon over het borstgedeelte en leg het vel terug. Bestrooi binnen- en buitenkant met kipkruiden. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het parelhoen rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad het parelhoen 50-60 minuten. Voeg zonodig vocht toe en keer het parelhoen regelmatig. Neem het parelhoen uit de pan en houd deze warm. Voeg de champignons in plakjes, de tijm en de wijn toe en verwarm dit ± 10 minuten. Voeg de room toe en bind het vocht met allesbinder tot een saus. Snijd het parelhoen in vieren en verwarm de delen nog 10 minuten in de saus.
Tip
Vervang kip- door kalkoenkruiden.
Serveertip
Parelhoen met gekookte worteltjes, sla en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl