Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoen uit de braadpan met champignons

Recepten parelhoen

Parelhoen uit de braadpan met champignons

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

parelhoen, 50 g bacon of katenspek in reepjes, kipkruiden, 50 g boter, 200 g champignons of shiitake paddestoelen, 1 tl tijm of oregano, 1 dl witte wijn of sherry, 1 dl slagroom en allesbinder.

Bereiding

Trek het borstvel iets terug, verdeel de bacon over het borstgedeelte en leg het vel terug. Bestrooi binnen- en buitenkant met kipkruiden. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het parelhoen rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad het parelhoen 50-60 minuten. Voeg zonodig vocht toe en keer het parelhoen regelmatig. Neem het parelhoen uit de pan en houd deze warm. Voeg de champignons in plakjes, de tijm en de wijn toe en verwarm dit ± 10 minuten. Voeg de room toe en bind het vocht met allesbinder tot een saus. Snijd het parelhoen in vieren en verwarm de delen nog 10 minuten in de saus.

Tip

Vervang kip- door kalkoenkruiden.

Serveertip

Parelhoen met gekookte worteltjes, sla en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug