Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoen uit de braadzak

Recepten parelhoen

Parelhoen uit de braadzak

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

parelhoen, zout, peper, 2 tl oregano, 2 laurierblaadjes, 1 takje peterselie en selderij, 1 worteltje, 100 g salami in plakjes, ½ el paprikapoeder, 1 tl kerrie, 1 tl kipkruiden, 1 braadzak en 1½ dl bouillon.

Bereiding

Bestrooi de binnenzijde van het parelhoen met zout, peper, de oregano en leg hierin de laurier, de tuinkruiden en de wortel in plakjes. Trek het vel aan de borstzijde voorzichtig los en beleg de vleeszijde met de salami. Bestrooi de buitenkant met een mengsel van de paprikapoeder, de kerrie en de kipkruiden. Leg het parelhoen in de braadzak, sluit deze en prik er enige gaatjes in. Plaats het parelhoen op een rooster boven een ovenschaal midden in een heteluchtoven van 175ºC, gedurende 10 minuten, daarna de oven op 125ºC gedurende 50 minuten, afhankelijk van de grootte. Neem het parelhoen uit de oven en open voorzichtig de braadzak (heet !). Giet het vocht in de ovenschaal en voeg de warme bouillon al roerende toe.

Tip

Gebruik kip- of kalkoenkruiden.

Serveertip

Parelhoen met gekookte worteltjes en gepofte aardappelen met een vulling van aardappelpuree en Danish Bluekaas.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug