Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoen/venkelschotel

Recepten parelhoen

Parelhoen/venkelschotel

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 parelhoen van ± 1100 g, zout, peper, 3 reepjes katenspek, cocktailprikkers of keukendraad, 75 g boter, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1½ dl sherry, 3 venkelknollen met groen, 1 zakje witte saus, 1 dl koffieroom en versgemalen peper.

Bereiding

Bestrooi het parelhoen aan de binnen- en buitenzijde met zout en peper. Steek het spek aan de borstzijde vast met cocktailprikkers. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het parelhoen rondom bruin. Voeg de gehakte ui, de kleingesneden knoflook en de sherry toe en braad het geheel gedurende ± 60 minuten. Snijd de venkelknollen in reepjes en bewaar 2 el venkelgroen. Kook de venkel in weinig water gedurende ± 20 minuten. Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing en voeg de room en het venkelgroen toe. Neem het parelhoen uit de pan en houd deze warm. Giet de saus in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Maak de saus op smaak af met peper.

Serveertip

Serveer het parelhoen met de saus, de venkel en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug