Recepten parelhoen
Meer Recepten parelhoen
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Parelhoenbout in mosterdsaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 parelhoenbouten, zout, peper, 40 g boter, 1 dl bouillon of witte wijn, 2 el mosterd, 1 bekertje crème fraîche, 3 el gewelde rozijnen, allesbinder en peterselie.
Bereiding
Bestrooi de bouten met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de parelhoenbouten rondom bruin. Voeg de bouillon toe en stoof de bouten gedurende 35 minuten. Voeg dan de mosterd, de crème fraîche en de rozijnen toe en verwarm dit gedurende ± 10 minuten. Bind eventueel bij met allesbinder en voeg de fijngeknipte peterselie toe.
Tip
Vervang bouillon door sherry.
Serveertip
Parelhoenbout in mosterdsaus, gekookte worteltjes, komkommersla en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl