Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoenbout in mosterdsaus

Recepten parelhoen

Parelhoenbout in mosterdsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 parelhoenbouten, zout, peper, 40 g boter, 1 dl bouillon of witte wijn, 2 el mosterd, 1 bekertje crème fraîche, 3 el gewelde rozijnen, allesbinder en peterselie.

Bereiding

Bestrooi de bouten met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de parelhoenbouten rondom bruin. Voeg de bouillon toe en stoof de bouten gedurende 35 minuten. Voeg dan de mosterd, de crème fraîche en de rozijnen toe en verwarm dit gedurende ± 10 minuten. Bind eventueel bij met allesbinder en voeg de fijngeknipte peterselie toe.

Tip

Vervang bouillon door sherry.

Serveertip

Parelhoenbout in mosterdsaus, gekookte worteltjes, komkommersla en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug