Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoenbout in pittige saus

Recepten parelhoen

Parelhoenbout in pittige saus

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 parelhoenbouten, zout, peper, knoflookpoeder, 30 g boter, 1 el olijfolie, 2 uien, 2 tl sambal oelek, 4 vleestomaten of ½ l blik gepelde tomaten, allesbinder en scheutje koffieroom.

Bereiding

Bestrooi de parelhoenbouten met zout, peper en knoflookpoeder. Verwarm de boter met de olie in een hapjespan en bak hierin de parelhoenbouten rondom bruin. Voeg de kleingesneden uien, de sambal en de verkleinde tomaten toe. Stoof het geheel gedurende ± 35 minuten. Bind met de allesbinder en voeg koffieroom toe. Verwarm het geheel nog 5 minuten en maak de saus op smaak af met zout en peper.

Tip

Indien de sambal is uitgeschoten kan een schepje suiker "verzachting" bieden.

Serveertip

Parelhoengerecht als onderdeel van een rijsttafel.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug