Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoenbout in tomatensaus

Recepten parelhoen

Parelhoenbout in tomatensaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 parelhoenbouten, kipkruiden, 30 g boter, 1 el olie, 4 tomaten, 2 tl oregano, 1 dl tomatenketchup, 1 dl bouillon, allesbinder, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de parelhoenbouten met kipkruiden. Verwarm de boter met de olie in een braadpan en bak hierin de bouten rondom bruin. Voeg de ontvelde tomaten in partjes, de oregano, de ketchup en de bouillon toe en sluit de pan. Stoof het geheel gedurende 35 minuten. Bind het stoofvocht met de allesbinder en maak dit op smaak af met zout en peper.

Tip

Bestrijk de bouten vóór het braden met piccalilly.

Serveertip

Parelhoen in tomatensaus, gekookte pasta en tomatensalade met olijven en Feta kaas.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug