Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoenbout met soepgroenten

Recepten parelhoen

Parelhoenbout met soepgroenten

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 parelhoenbouten, kalkoenkruiden, 100 g rookspek in blokjes, 20 g boter, 150 g soepgroenten, 2 tomaten, 1 tl suiker, 1 dl slagroom, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de parelhoenbouten met de kruiden. Bak het spek uit in een braadpan. Voeg de boter toe en bak hierin de parelhoenbouten rondom bruin. Voeg de soepgroenten en de tomaten in partjes met de suiker toe en stoof dit 35 minuten. Voeg dan de room toe en maak het gerecht op smaak af met zout en peper.

Tip

Vervang parelhoenbouten door een parelhoen in vieren.

Serveertip

Parelhoen met gemengde salade, pruimencomp├┤te en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug