Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoenbout met zuurkool

Recepten parelhoen

Parelhoenbout met zuurkool

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4-8 parelhoenbouten, zout, peper, 50 g rookspek of katenspek in blokjes, 20 g boter of margarine, 1 pakje zuurkool of 500 g zuurkool uit het vat, 2 el honing, 1½ dl vruchtensap of zoete witte wijn, 2 el rozijnen, 2 el ananasstukjes en 2 el mandarijntjes.

Bereiding

Bestrooi de parelhoenbouten met zout en peper. Bak het spek uit in de pan, voeg de boter toe en bak hierin de bouten rondom goudbruin. Neem ze uit de pan en houd de bouten warm in de folie. Schep de zuurkool in de pan. Roer de honing los met het sap en giet dit in de pan. Voeg de vruchten en de bouten toe. Sluit de pan en stoof dit gedurende ± 35 minuten.

Tip

Vul een diepe ovenschaal (of Römertopf) met een laagje aardappelpuree. Verdeel daarover de zuurkool volgens bovenstaand recept met de parelhoenbouten. Plaats de schaal middenin een voorverwarmde oven op 200°C (heteluchtoven 175°C), gedurende 30 minuten. Reken voor de Römertopf een langere tijd en raadpleeg daarvoor de gebruiksaanwijzing.

Serveertip

Heerlijk met gegratineerde aardappelrozetten en een geurige witte Duitse of Elzasser wijn.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug