Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoenbout - standaardrecept

Recepten parelhoen

Parelhoenbout - standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 parelhoenbouten, zout, peper 40 g boter en 1½ dl bouillon of witte wijn.

Bereiding

Bestrooi de parelhoenbouten met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de bouten rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel gedurende 35 minuten. Voeg zonodig een scheutje vocht toe en keer de bouten regelmatig. Maak jus door het vocht aan de pan toe te voegen en roer de aanbaksels los.

Tip

Bestrooi de parelhoenbouten met kip- of kalkoenkruiden.

Serveertip

Parelhoen met gekookte sperzieboontjes, compôte en gebakken aardappeltjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug