Recepten parelhoen
Meer Recepten parelhoen
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Parelhoenbout - standaardrecept
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 parelhoenbouten, zout, peper 40 g boter en 1½ dl bouillon of witte wijn.
Bereiding
Bestrooi de parelhoenbouten met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de bouten rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel gedurende 35 minuten. Voeg zonodig een scheutje vocht toe en keer de bouten regelmatig. Maak jus door het vocht aan de pan toe te voegen en roer de aanbaksels los.
Tip
Bestrooi de parelhoenbouten met kip- of kalkoenkruiden.
Serveertip
Parelhoen met gekookte sperzieboontjes, compôte en gebakken aardappeltjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl