Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoenbouten met paprika's

Recepten parelhoen

Parelhoenbouten met paprika's

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 parelhoenbouten, 1 rode, groene en gele paprika, 2 el ketjap benteng manis, 2 uien, eventueel teentje knoflook, 75 g boter, kip- of kalkoenkruiden.

Bereiding

Bestrooi de parelhoenbouten met de kruiden. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de bouten rondom bruin. Voeg de kleingesneden uien en de knoflook toe en fruit deze mee. Vervolgens de paprika's in reepjes en de ketjap en sluit de pan. Stoof het geheel gedurende ongeveer 35 minuten.

Tip

Voeg 1 tl kerrie toe bij het fruiten van de uien.

Serveertip

Witte kool en aardappelkroketjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug