Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoender cordon bleu

Recepten parelhoen

Parelhoender cordon bleu

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 parelhoenderfilets opengesneden (vraag aan uw wildspecialist), 4 plakken beenham, 4 plakken oude Goudse kaas, 1 ei losgeklopt, 2 el bloem, 4 el paneermeel, ½ tl zout, ½ tl peper, 4 el zonnebloemolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 snijplank, 1 vleesvork, 4 cocktailprikkers, 3 schalen, 1 braadslede, 1 oven voorverwarmd op 150 graden.

Vul de parelhoenderfilets met de beenham en kaas, vouw ze dicht en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi de filets met peper en zout. Doe de bloem, het ei en de paneermeel in drie verschillende schalen. Haal de filets eerst door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door de paneermeel. Giet de zonnebloemolie in een koekenpan en verwarm op een middelhoog vuur en bak ze mooi om en om tot ze mooi goudbruin zijn. Leg de filets vervolgens in de braadslede en laat ze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven garen.

Tip

Vervang de oude Goudse kaas door komijnekaas.

Serveertip

Serveer er een heerlijke komkommer-tomatensalade bij.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug