Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoenderbouten uit de oven met amandelen en sherry

Recepten parelhoen

Parelhoenderbouten uit de oven met amandelen en sherry

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 parelhoenderbouten, 2 el spekblokjes, 2 tl paprikapoeder pikant, 1 tl knoflookpoeder, 2 el chorizoworst in blokjes, 4 tomaten in blokjes gesneden, 1 gesnipperd ui, 2 tl oregano, 2 tl zout, 1 tl zwarte peper, 1 glas droge sherry, 2 el geroosterde amandelen, 3 el olijfolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koekenpan, 1 braadslede, 1 vleesvork, 1 schuimspaan, 1 oven voorverwarmd op 150 graden.

Bestrooi de parelhoenderbouten met paprikapoeder, knoflookpoeder, peper, zout en oregano. Bak ze in de koekenpan enkele minuten om en om in de olijfolie. Leg de bouten vervolgens in de braadslede. Bak in dezelfde koekenpan de spek, tomaat, chorizo en ui glazig. Voeg vervolgens de sherry toe en giet het geheel over de parelhoenderbouten. Zet de bouten vervolgens in de voorverwarmde oven en bedruip ze regelmatig met de jus. Na 35-45 minuten zijn de bouten gaar. Haal ze uit de oven en ze laat 5 minuten rusten. Bestrooi ze met de geroosterde amandelen.

Tip

Vervang de chorizoworst en spekblokjes, door paddenstoelen.

Serveertip

Lekker met paella.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug