Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoenfilet in tranches

Recepten parelhoen

Parelhoenfilet in tranches

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

300 g gare parelhoenfilets, eikenbladsla, 2 el frambozenazijn, 3 perziken of 6 halve perziken uit blik, 2 kiwis, 4 cocktailkersjes en peper.

Bereiding

Verdeel de sla over 4 bordjes of schaaltjes en snijd het geschilde fruit in schijfjes. Snijd met een scherp mes de filets in tranches (dunne schijfjes) en leg afwisselend parelhoen, perzikschijfje, parelhoen, kiwi, parelhoen, perzik, etc. op de bordjes. Besprenkel het parelhoenvlees met een weinig frambozenazijn en grof gemalen peper. Garneer met de kersjes.

Tip

Vervang gare parelhoenfilets door gerookte filets.

Serveertip

Parelhoen met geitenkaas, gekookte spinazie met een gekookte kwartelei in vieren en gebakken aardappelsoesjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug