Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoenfilet met eendenlever

Recepten parelhoen

Parelhoenfilet met eendenlever

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

4 parelhoenfilets, 4 dunne langwerpige plakjes eendenlever, 8 lange repen ontbijtspek, 1 zakje gemengde sla, vinaigrette (2 el balsamico-azijn, 2 el walnootolie, 2 el truffelolie, 1 el gembersiroop), 4 rode en 4 gele kerstomaatjes, 4 gekookte kleine eieren, 3 el olijfolie, peper, zout.

Bereiding

Leg de parelhoenfilets op een plank en verdeel hierover de lever. Wikkel dit in het spek. Verpak de filets stuk voor stuk strak in plasticfolie en draai de uiteinden dicht. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Vul de schaal met de sla en voeg de vinaigrette toe. Garneer met de gehalveerde tomaatjes, de gepelde en gehalveerde eieren. Neem de parelhoenfilets uit de koelkast en haal ze uit de folie. Snijd er dikke plakken van en bestrijk deze met de olijfolie, vermengd met peper en zout. Verwarm de pan op de warmtebron en bak hierin de parelhoen; reken 6 - 8 minuten afhankelijk van de dikte.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug