Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoenfilet met eiersaus

Recepten parelhoen

Parelhoenfilet met eiersaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

3 eieren, 4 parelhoenfilets, 120 g Old Amsterdam of Cheddar kaas in blokjes, 8 plakjes casseler rib, 2 el olijfolie, 150 g roomboter of margarine, 1 stengel prei, ½ dl witte wijn, verse dragon, zout en peper.

Bereiding

Splits de eieren met een eierscheider en bewaar de dooiers tot gebruik in de koelkast. Roer 1 eiwit los. Snijd de filets open en bestrijk de binnenkant met het eiwit. Vul met de kaas en vouw de filets dicht. Wikkel de filets in de casseler. Verwarm 1 el olie met 45 g boter in een koekenpan en bak hierin de filets aan beide zijden goudbruin en gaar. Verwarm de overige olie in een steelpan. Fruit daarin de fijngesneden prei. Voeg de boter toe en zorg ervoor dat dit niet bruin gaat worden. Roer alle dooiers los met de wijn en een beetje dragon en voeg dit al kloppende toe aan de steelpan. Verwarm dit even (niet koken !) en maak de saus op smaak af met zout en peper. Serveer de filets met de saus.

Tip

Vervang parelhoen- door kip- of kalkoenfilets.

Serveertip

Lekker met gekookte groene groenten en torentjes aardappelpuree uit de oven.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug