Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoenfilets in kokossaus

Recepten parelhoen

Parelhoenfilets in kokossaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 parelhoenfilets, zout, peper, koriander, 40 g boter, 2 uien, 2 tl kerrie, 30 g bloem, 2½ dl kokosmelk (santen), 2½ dl water en peterselie.

Bereiding

Bestrooi de parelhoenfilets met zout, peper en koriander. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de filets aan beide zijden bruin. Reken ± 5 minuten per kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Fruit de gehakte uien met de kerrie in de bakboter. Voeg de bloem toe en roer alles dooreen. Giet de kokosmelk en het water, scheutje voor scheutje in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Leg de parelhoenfilets nog even terug in de saus en bestrooi het geheel met de fijngeknipte peterselie.

Tip

Voeg een scheutje bananenlikeur toe aan de saus.

Serveertip

Parelhoenfilets in kokossaus, gekookte spruitjes met uitgebakken spekblokjes en gekookte mie of macaroni.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug