Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoenfilets in kruidige saus met zilveruitjes

Recepten parelhoen

Parelhoenfilets in kruidige saus met zilveruitjes

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

500 g parelhoenfilets, 25 g boter, 2 uien, 2 tl kerrie, 50 g bloem, 4 dl kippenbouillon, 3 el zilveruitjes, 1 dl slagroom of crème fraîche, peterselie, selderie, bieslook, 2 el olijfolie, zout en peper.

Bereiding

Verwarm de boter in een steelpan en fruit hierin de gehakte uien met de kerrie. Voeg de bloem toe en roer alles dooreen. Giet de bouillon, scheutje voor scheutje in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg de zilveruitjes en de room toe en daarna de fijngeknipte tuinkruiden. Snijd de parelhoenfilets klein en bestrooi deze met zout en peper. Verwarm de olie in een wok en bak hierin de filets rondom bruin en gaar gedurende ± 5 minuten. Schep de parelhoen bij de saus en verwarm dit nog ± 5 minuten.

Tip

Vervang parelhoen- door kalkoenfilets.

Serveertip

Parelhoen met kruidige saus, gekookte spaghetti of tagliatelle en komkommersla met ananas.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug