Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoenfilets met paprikasnippers

Recepten parelhoen

Parelhoenfilets met paprikasnippers

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 enkele parelhoenfilets, kipkruiden, 30 g boter, 1 el olie, 200 g rode, groene, gele en oranje paprika, 2 tl Italiaanse keukenkruiden en 2 el Mascarpone (zachte roomkaas).

Bereiding

Bestrooi de parelhoenfilets met kipkruiden. Verwarm de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de parelhoenfilets aan beide zijden bruin (reken ± 5 minuten aan iedere kant). Neem de filets uit de pan en houd ze warm (in aluminiumfolie). Voeg de paprika's in snippers met de Italiaanse kruiden toe en verwarm dit 5 minuten. Voeg dan de Mascarpone en de filets toe en verwarm het geheel nog ± 3 minuten.

Tip

Voeg een scheutje wijn en verse tijm toe.

Serveertip

Parelhoen met paprikasnippers, gekookte bloemkool en gebakken aardappelpartjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug