Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoenpâté

Recepten parelhoen

Parelhoenpâté

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

400 g parelhoenfilets, 200 g mager varkensvlees, 200 g vers vet spek, 100 g kippelevers, 2 eieren, 4 el cognac, zout, peper, 1 tl koriander, 8 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 eidooier en sla.

Bereiding

Maal de parelhoenfilets, het varkensvlees, het spek en de levers fijn in een keukenmachine. Voeg de eieren, de cognac, zout, peper en de koriander toe en meng dit. Laat het mengsel een nacht in de koelkast opstijven. Ontdooi het deeg. Bekleed hiermee een pâtévorm of glazen cakevorm. Vul de vorm met het vleesmengsel, bedek dit met het overige deeg en bestrijk de bovenkant met de losgeklopte eidooier. Prik gaatjes in de bovenkant en plaats de vorm midden in de oven (heteluchtoven 175ºC), gedurende 45 minuten. Neem de vorm uit de oven en laat deze afkoelen.

Tip

Voeg fijngeknipte tuinkruiden toe.

Serveertip

Verdeel gewassen sla over 4 bordjes en leg hierop een schijf pâté. Serveer hierbij mango chutney en geroosterd brood.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug