Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoensalade

Recepten parelhoen

Parelhoensalade

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

300 g gare parelhoenfilets, eikenbladsla, ijsbergsla in dunne reepjes, 2 verse perziken, 3 verse abrikozen, 2 kiwi's, 2 verse pruimen, 3 el sour cream, 1 el honing, 2 el frambozenazijn en 4 cocktailkersjes.

Bereiding

Verdeel de sla over 4 bordjes. Snijd het geschilde fruit in schijfjes en schik deze afwisselend op de bordjes. Snijd de parelhoenfilets in dunne schijfjes en leg deze op het fruit. Besprenkel met een mengsel van de sour cream, de honing en de azijn. Garneer met de kersjes.

Tip

Vervang de gare parelhoenfilets door gerookte filets.

Serveertip

Als voorafje bij een feestelijke maaltijd.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug