Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Parelhoenstoofschotel

Recepten parelhoen

Parelhoenstoofschotel

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

parelhoen, paprikapoeder, zout, peper, 50 g boter, 2 uien, 1 teentje knoflook, 250 g kastanjechampignons, 1 rode en groene paprika, 3 dl rode wijn, 1 el oregano, 1 tl Worcestershiresauce en 3 el aardappelmeel of allesbinder.

Bereiding

Snijd het parelhoen in vieren en bestrooi deze met paprikapoeder, zout en peper. Verwarm de boter in een diepe pan en bak hierin het parelhoen rondom bruin. Voeg de gehakte uien met de knoflook toe en fruit deze mee. Vervolgens de champignons in plakjes, de paprika's in stukjes, de wijn, de oregano, de Worcestershiresauce en laat dit ± 55 minuten stoven. Bind het geheel eventueel bij met aangemengd aardappelmeel en maak het gerecht op smaak af met zout en peper.

Tip

Vervang het parelhoen door 4-8 parelhoenbouten en voeg op het laatst 1 dl slagroom toe aan het stoofvocht.

Serveertip

Parelhoen met gekookte rijst en gestoofde Chinese kool.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug