Recepten parelhoen
Meer Recepten parelhoen
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Parelhoenstoofschotel
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
parelhoen, paprikapoeder, zout, peper, 50 g boter, 2 uien, 1 teentje knoflook, 250 g kastanjechampignons, 1 rode en groene paprika, 3 dl rode wijn, 1 el oregano, 1 tl Worcestershiresauce en 3 el aardappelmeel of allesbinder.
Bereiding
Snijd het parelhoen in vieren en bestrooi deze met paprikapoeder, zout en peper. Verwarm de boter in een diepe pan en bak hierin het parelhoen rondom bruin. Voeg de gehakte uien met de knoflook toe en fruit deze mee. Vervolgens de champignons in plakjes, de paprika's in stukjes, de wijn, de oregano, de Worcestershiresauce en laat dit ± 55 minuten stoven. Bind het geheel eventueel bij met aangemengd aardappelmeel en maak het gerecht op smaak af met zout en peper.
Tip
Vervang het parelhoen door 4-8 parelhoenbouten en voeg op het laatst 1 dl slagroom toe aan het stoofvocht.
Serveertip
Parelhoen met gekookte rijst en gestoofde Chinese kool.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl