Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten parelhoen > Tropische parelhoenfilet

Recepten parelhoen

Tropische parelhoenfilet

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 parelhoenfilets van ± 100 g, zout, peper, 2 el olie, 2 bananen, 2 schijven verse ananas, 8 lychees, 3 el kiwilikeur en 2 el geraspte kokos.

Bereiding

Bestrooi de parelhoenfilets met zout en peper. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de filets aan beide zijden bruin (reken ± 5 minuten aan iedere kant). Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Voeg de banaan in plakjes, de ananas in stukjes en de lychees toe en bak het fruit even aan. Voeg de likeur toe en leg de parelhoenfilets terug in de pan. Schep de vruchtensaus op de filets en bestrooi dit met de kokos.

Tip

Lekker snel en zomers.

Serveertip

Serveer hierbij gekookte witte en wilde rijst en gestoofde Chinese kool.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug