Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten patrijs > Patrijs in witte wijnsaus

Recepten patrijs

Patrijs in witte wijnsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

2-3 patrijzen, 2 dl witte wijn, 2 mango's, 2 el crème fraîche of zure room, 1 ui, 1 tl citroensap, 1 tl mosterd, peterselie, selderie, 100 g boter of margarine, aardappelmeel of allesbinder, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de patrijzen met zout en peper. Leg in iedere patrijs een stukje ui en selderie. Verwarm de boter in een grote pan en bak hierin de patrijzen rondom bruin. Voeg vervolgens de wijn, de geschilde mango's in partjes en de mosterd toe. Sluit de pan en stoof het geheel gedurende ± 45 minuten. Voeg de crème fraîche, het citroensap en de fijngehakte tuinkruiden de laatste 5 minuten toe. Bind zonodig bij met aangemengd aardappelmeel of allesbinder en maak de saus op smaak af met zout en peper.

Tip

Voeg 1 kleingesneden groene paprika toe.

Serveertip

Patrijs met witte wijnsaus, worteltje met doperwtjes en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug