Recepten patrijs
Meer Recepten patrijs
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Patrijs in witte wijnsaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
2-3 patrijzen, 2 dl witte wijn, 2 mango's, 2 el crème fraîche of zure room, 1 ui, 1 tl citroensap, 1 tl mosterd, peterselie, selderie, 100 g boter of margarine, aardappelmeel of allesbinder, zout en peper.
Bereiding
Bestrooi de patrijzen met zout en peper. Leg in iedere patrijs een stukje ui en selderie. Verwarm de boter in een grote pan en bak hierin de patrijzen rondom bruin. Voeg vervolgens de wijn, de geschilde mango's in partjes en de mosterd toe. Sluit de pan en stoof het geheel gedurende ± 45 minuten. Voeg de crème fraîche, het citroensap en de fijngehakte tuinkruiden de laatste 5 minuten toe. Bind zonodig bij met aangemengd aardappelmeel of allesbinder en maak de saus op smaak af met zout en peper.
Tip
Voeg 1 kleingesneden groene paprika toe.
Serveertip
Patrijs met witte wijnsaus, worteltje met doperwtjes en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl