Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten patrijs > Patrijs uit de braadpan

Recepten patrijs

Patrijs uit de braadpan

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

3-4 patrijzen, 3-4 dunne lapjes vetspek, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Bedek het borstgedeelte van de patrijzen met het spek. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de patrijzen rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad de patrijzen, gedurende ± 45 minuten. Neem de patrijzen uit de pan en voeg water of bouillon toe voor het maken van jus. Halveer de patrijzen in de lengte en serveer ze op een verwarmde schaal.

Tip

Controleer of de patrijzen gaar zijn door het vlees bij de poten los te maken. Gaat dit gemakkelijk, dan zijn de patrijzen gaar.

Serveertip

Gebraden patrijs met jus, gekookte spinazie met partjes ei en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug